3M

3M (Minnesota Mining and Manufacturing) Company is een internationaal technologiebedrijf met meer dan 50.000 producten. Al meer dan een eeuw is innovatie hét kenmerk van 3M’s groei - binnen een cultuur van samenwerking, het delen van kennis en inspiraties -  gebruikmakend van 46 technologieplatforms. Dit stelt 3M in staat om continu praktische en ingenieuze oplossingen aan te dragen in sectoren zoals energie, gezondheidszorg, transport, water, veiligheid en communicatie. Jaarlijks investeert 3M wereldwijd ruim 1 miljard dollar in R&D  en bestaat 35% van de omzet uit producten die 5 jaar geleden nog niet bestonden.


3M Technopolis Delft “ Innovation is our biggest competitive advantage and the heart of 3M Inge Thulin, 2012

 

Verhuizen naar Technopolis

In het derde kwartaal van 2014 zal 3M Nederland B.V. verhuizen van Zoeterwoude naar Science park Technopolis Delft, onderdeel van de campus van de TU Delft.

Als internationaal technologiebedrijf past deze locatie uitstekend bij de kernkwaliteit van 3M- THE innovation company:

  • Kennisuitwisseling met klanten en o.a. de TU Delft, bieden impulsen en kansen om lokaal producten en toepassingen te ontwikkelen in het nieuwe laboratorium.
  • De inrichting is toegespitst op het intensiveren en uitbreiden van de klantcontacten waar ideeënuitwisseling gestimuleerd wordt door de aanwezigheid van een Innovation Experience Center, laboratorium, auditorium en vergaderfaciliteiten.
  • Voor medewerkers is het gebouw en de inrichting ervan, een stimulans om veel samen te werken, een inspiratiebron voor creativiteit, inspiratie en innovatie.
  • In lijn met de duurzaamheidstrategie van 3M, wordt het gebouw zo duurzaam mogelijk gebouwd en ingericht. Het gebouw krijgt dan ook het BREEAM certificaat ‘Very good’.

  • 3M zal straks te vinden zijn aan de Molengraaffsingel 29, 2629 JD in Delft. 


Gebouw 3M

Het nieuwe pand op Technopolis neemt een prominente en herkenbare positie in binnen het plangebied. Het gebouw heeft een innovatieve gevel, voorzien van koudgebogen glas en biedt een panoramisch uitzicht. Het is transparant van opzet, met veel glas en neutrale materialisering. Hierdoor biedt het een aangenaam werkklimaat en is het een prettige ontmoetingsplaats. 

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau cepezed b.v. en wordt gebouwd door Cordeel Nederland BV. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor is reeds gestart en zal in het tweede kwartaal van 2014 turn key aan 3M worden opgeleverd.


Meer informatie over het pand, het ontwerp en het verloop van de bouw vindt u op kantoorA13Meer informatie over 3M vindt u hier.

Technopolis maakt onderdeel uit van:
Science Port Holland